© Delcanto 2019

O, O, Opera….! samengevat

Het verhaal van O, O, Opera….!

Een land, ergens op aarde. Er is iets mis. Het volk zucht onder het schrikbewind van een wrede heerser. De nonnetjes in het klooster bidden tot Maria om bevrijding. De tiran heet Macbeth. Maar wie is dat aan zijn zijde? Niet de machtswellustige Lady Macbeth, maar de zachtmoedige Violetta. Zonder het te weten wordt ze bedreigd door de heks Ulrica, die zelf koningin wil worden. Samen met haar katten brouwt de feeks een dodelijk gif waarmee ze Violetta uit de weg wil ruimen. Ook in moeilijke tijden worden mensen verliefd. Aan het hof zijn Donna Anna en Donna Elvira allebei smoor op Don Giovanni, maar van zijn knecht, Leporello, horen ze dat hij overal ter wereld meerdere liefjes heeft. Hún wereld stort in. Leporello zelf probeert een wit voetje te halen bij dienstmeisje Zerlina. Bijna wordt zij een #metoo-slachtoffer, maar Graaf Germont steekt hier een stokje voor (denkt hij). Als speling van het noodlot valt de deugdzame Germont zelf ten prooi aan de wulpse Musetta. Hij heeft een onderonsje met Violetta over de ondoorgrondelijke wegen van de liefde. In een serieus intermezzo bidt iedereen vurig dat de barmhartige God zich over het geplaagde volk zal ontfermen. Voor Violetta is het te laat. Het gif heeft zijn werk gedaan: zij sterft in de armen van haar geliefde Macbeth. Hij rouwt niet lang, want daar buiten op het plein voor de sigarenfabriek loopt de verleidelijke Carmen! Het is de heks Ulrica, in vermomming. Zij verandert hem in de stierenvechter Escamillo en palmt hem in met haar sensuele lied over de ‘L’amour’. Nu is het ‘eind goed, al goed’. De liefde heeft gezegevierd en ………………. We verklappen niet alles. Als u het slot van de opera wilt weten nodigen we u van harte uit om te komen kijken en luisteren naar een van de voorstellingen, De voorstelling Hoe is O, O, Opera ontstaan?
Nieuw Project start in oktober  Er wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen  van een nieuw project.  Meer informatie volgt op deze website.
© Delcanto 2018

O, O, Opera….!

samengevat

Het verhaal van O, O, Opera….!

Een land, ergens op aarde. Er is iets mis. Het volk zucht onder het schrikbewind van een wrede heerser. De nonnetjes in het klooster bidden tot Maria om bevrijding. De tiran heet Macbeth. Maar wie is dat aan zijn zijde? Niet de machtswellustige Lady Macbeth, maar de zachtmoedige Violetta. Zonder het te weten wordt ze bedreigd door de heks Ulrica, die zelf koningin wil worden. Samen met haar katten brouwt de feeks een dodelijk gif waarmee ze Violetta uit de weg wil ruimen. Ook in moeilijke tijden worden mensen verliefd. Aan het hof zijn Donna Anna en Donna Elvira allebei smoor op Don Giovanni, maar van zijn knecht, Leporello, horen ze dat hij overal ter wereld meerdere liefjes heeft. Hún wereld stort in. Leporello zelf probeert een wit voetje te halen bij dienstmeisje Zerlina. Bijna wordt zij een #metoo- slachtoffer, maar Graaf Germont steekt hier een stokje voor (denkt hij). Als speling van het noodlot valt de deugdzame Germont zelf ten prooi aan de wulpse Musetta. Hij heeft een onderonsje met Violetta over de ondoorgrondelijke wegen van de liefde. In een serieus intermezzo bidt iedereen vurig dat de barmhartige God zich over het geplaagde volk zal ontfermen. Voor Violetta is het te laat. Het gif heeft zijn werk gedaan: zij sterft in de armen van haar geliefde Macbeth. Hij rouwt niet lang, want daar buiten op het plein voor de sigarenfabriek loopt de verleidelijke Carmen! Het is de heks Ulrica, in vermomming. Zij verandert hem in de stierenvechter Escamillo en palmt hem in met haar sensuele lied over de ‘L’amour’. Nu is het ‘eind goed, al goed’. De liefde heeft gezegevierd en ………………. We verklappen niet alles. Als u het slot van de opera wilt weten nodigen we u van harte uit om te komen kijken en luisteren naar een van de voorstellingen, De voorstelling Hoe is O, O, Opera ontstaan?
KAARTEN BESTELLEN KAARTEN BESTELLEN